top of page

De sleutels

- crypt - doors.png

Er zijn drie deuren in de doorgang die naar de crypte leidt. Elk wordt geopend met een set van 2 sleutels. Als ik de verkeerde gebruik... nou, ik wil niet vervelend doen maar dat wordt ellendig.

O'Malley vond alle sleutels verborgen in de catacomben of bijna allemaal. Uit zijn aantekeningen bij de zoektocht blijkt dat ze allemaal verborgen zijn geweest binnen de muren, op geheime schuilplaatsen.

keys2.png

In dit deel van zijn aantekeningen vertelt hij over de sleutels die we echt nodig hebben.


Maak zelf ook aantekeningen, je hebt ze misschien nodig.

"Ik begon in de kamer met een sterrenbeeld op de vloer, pal naast de kamer met een val. Natuurlijk vermeed ik daarheen te gaan, niet wetende hoe het vreselijke ding wordt geactiveerd. Dus ik raadpleegde mijn kaart en ging naar de opening in de zuidelijke muur, sloeg toen bij de eerste gelegenheid rechtsaf en kwam bij een kleine kamer, waar ik de eerste sleutel vond.
Daarna vervolgde ik mijn route naar het westen totdat ik oog in oog kwam te staan met The Guardian.
Terwijl ik daar stond en het vakmanschap van het beeld bewonderde, zag ik een kleine barst in de muur. Dat was de schuilplaats van de tweede sleutel.

Ik liep langs The Guardian, sloeg af naar het zuiden en vond in de hoek van de kamer de derde sleutel. Toen ging ik naar de meest zuidelijke uitgang van de kamer. Er was daar een klein luikje dat naar een ongemakkelijk smalle tunnel onder de catacomben leidde en weer omhoog.

Toen ik weer in de catacomben verscheen, koos ik de noordelijke richting en vond meteen een andere sleutel. De vierde.
Ik stak de volgende vierkante kamer over en liep een tijdje naar het noorden totdat ik de vijfde sleutel aan mijn linkerkant binnen de muur vond.

Toen nam ik de volgende rechts en kwam in de kamer ten noorden van het mes. Daar lag de zesde sleutel en nog een luik. Weer een verschrikkelijke tunnel.
Toen ik eruit kwam, vond ik de zevende sleutel en... de eerste deur.

IIk heb een hele tijd nagedacht over alles wat ik weet over de catacomben. Gebruikte vervolgens de tweede en de vierde sleutel die ik vond.
Toen ging ik vanuit de volgende kamer door een andere deur, met de derde en de zevende sleutel.
En dan nog een deur die naar het noorden leidt. Ik opende hem met de eerste en de zesde sleutel.
"

bottom of page